Zaloguj

arturas-karnisovas-white-wall.jpeg

Do wszystkich kibiców Bulls na całym świecie,

Gdziekolwiek jesteście czytając to, mam nadzieję, że jesteście bezpieczni i zdrowi w tych trudnych i niespotykanych czasach. Dziękuję tym wszystkim na pierwszej linii frontu walki z pandemią na całym świecie, którzy nieustannie pracują w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo innych. Wasza ciężka praca nie pozostaje niezauważona, a mówiąc w imieniu mojej rodziny nasza wdzięczność jest trudna do wyrażenia słowami.

Powierzona mi rola w organizacji Bulls to dla mnie ogromna szansa, jest spełnieniem marzeń. Dorastałem, oglądając Chicago Bulls – drużynę, która dla dzieciaka z Litwy reprezentowała amerykańską koszykówkę i całe NBA. Podobnie jak wiele osób na całym świecie w tamtym okresie podziwiałem tę drużynę i właśnie dlatego powierzona mi rola w odbudowaniu tej legendarnej organizacji jest dla mnie wielkim zaszczytem. Mimo tego, że stanę przed wieloma wyzwaniami, są to wyzwania, na które będę dobrze przygotowany.

Nie ma dróg na skróty do sukcesu. Konieczne jest systematyczne działanie, które będzie rezultatem ukierunkowanej i skupionej ciężkiej pracy oraz staranności. Moja filozofia zawodowa wywodzi się z koncepcji „zespołu”, oznacza to wspieranie spójności działań poprzez odpowiednią przejrzystość, komunikację i właściwe funkcjonowanie poszczególnych jego elementów. Jestem zdeterminowany by rozwijać kulturę organizacji i by Chicago Bulls stali się zespołem, od którego oczekuje się wygrywania.

Przyjrzę się naszemu rosterowi, chcę pozostawać w stałym kontakcie z graczami i sztabem, stworzyć dobrze zbalansowany roster i pozostać kreatywnym przy dokonywaniu wymian. Będę dawał przykład innym dając z siebie wszystko każdego dnia we wszystkim co robię. Będę pracować bez wytchnienia by stworzyć fundament godny Chicago Bulls i fanów Bulls na całym świecie.

Powiedzmy sobie jasno: naszym głównym celem jest powrót tytułu mistrzowskiego NBA do Chicago. Do tego celu dąży każdy zespół NBA, dzień w dzień. W końcu tylko jedna drużyna wygrywa tytuł w danym sezonie, a wpływ na ostateczny sukces mają niezliczone czynniki, nad którymi nie ma pełnej kontroli, a które pozwalają na realizację tego celu. To, co JEST pod naszą kontrolą, to nasze podejście i procesy leżące u podstaw każdej podejmowanej przez nas decyzji. Musimy sprawić by doskonałość weszła nam w nawyk i jako zespół właśnie tego będziemy od siebie oczekiwać aby móc sprostać oczekiwaniom naszych fanów.

Chcę podziękować Jerry'emu i Michaelowi Reinsdorfowi oraz całej organizacji Bulls za tę szansę i powitanie mnie oraz mojej rodziny w Chicago. To wspaniałe miasto żyjące sportem, a fani Bulls należą do najbardziej oddanych ze wszystkich. Zasługują na zespół, z którego mogą być dumni. Moim celem jest przywrócenie tego zespołu na należne mu miejsce. Naszym wspólnym celem jest zwycięstwo. Jestem niesamowicie podekscytowany przyszłością Chicago Bulls.

Nie mogę się doczekać.

Arturas Karnisovas